Moderna sredina vijeka predstavlja poseban stil dizajna namještaja i arhitekture, koji se pojavio u SAD-u poslije Drugog svjetskog rata.

To je bio period kada su se američki vojnici sa bojišta vraćali svojim kućama, ali i period dobrog ekonomskog stanja. Većina je imala mogućnost kupiti novu nekretninu i urediti je, ili jednostavno preurediti postojeću.

Kao što svaki stil nastaje pod utjecajem trenutne situacije, sredstava, znanja i ideja, tako je isto bilo i sa modernom sredinom vijeka. Ovaj stil dizajna namještaja i arhitekture zasnovan je na idejama i tehnologijama koje su tada bile dostupne. Kada je riječ o namještaju, uglavnom je bio jednostavan, čistih linija koje naglašavaju krivine i geometrijske oblike. Nekoliko je osnovnih komada koji su dobrodošli u Vaš dom, ukoliko se odlučite prilagoditi ga dizajnu moderne sredine vijeka.

  1. Sherman Sofa

Sherman je omaž sofama iz sredine stoljeća, dašak modernosti i stila, izrađen od visokokvalitetnih materija koji će je učiniti bestselerom. Udobnost stoji iza cjelokupnog Shermanovog dizajna, ali sofisticiranost je ključna riječ koja će vam doći na pamet kada prvi put pogledate ovakav komad namještaja.

  1. Dandy Sideboard

Dandy ormarić je u velikoj mjeri inspiriran savršenom kombinacijom skandinavskog dizajna i stila moderne sredine vijeka. Sa svojim dizajnom (koji na prvi pogled nosi osobnost kiča) zbog rupičastog platna na vratima i svog oblika, na momente podsjeća na radio. Defintivno je ovaj ormarić vintage komad koji se ne može zaboraviti. Sa tri ladice u sredini i dvoja vrata sa svake strane sa policom, pružaju dodatnu pohranu bez odustajanja od luksuza ručno izrađenog dizajna najvišeg kvaliteta. Možete ga postaviti u dnevnu sobu ili u garderobu, jer vas njegova višestruka namjena neće iznevjeriti.

  1. Monocles Sideboard

Monocles komoda sa svojim čvrstim strukturama od orahovog drveta i pozlaćenim mesinganim nogama čini luksuzan komad za svaki istinski interijer uređen stilom moderne sredine vijeka. Inspirisan kinematografijom, kao da je izvučen direktno iz filma o Bondu, s obzirom na njegova pozlaćena mesingana prednja vrata sa izbočenim kružnim dizajnom. Priznat ćete da Monocles odiše šarmom i luksuzom kao nijedan drugi komad. Sa njegovom strukturom od čvrstog mramora i pomno odabranom kombinacijom boja, svakoj trpezariji daje posebnu snažnu energiju. Zadivljujući dizajn je moderan i elegantan s profinjenim dodirom u detaljima. Nosi ime najboljeg brazilskog muzičara Vinicius Moraesa.

4. Dijamantsko ogledalo

Opet se vraćamo na uvod ovog teksta, gdje se spominje namještaj čistih linija koje naglašavaju geometrijske oblike. Takav slučaj se baš sa ovim ogledalom u obliku dijamanta, koji će svakom prostoru dati potrebno osvjetljenje, luksuz i pokazati dobro poznavanje stilskog uređenja enterijera. Polirani mesing, kao materijal od kojeg je izrađen ovakav detalj, odiše elegantnošću i daje završni pečat.

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.