Zamislite da sklapate svoj idealan stan, lagano posvećeno, bez žurbe… I pažljivo pristupate svakom detalju, od izbora podova, preko kamena savršene šare, pa sve do umjetničkih djela i buketa cvijeća.

Upravo takav osjećaj imamo dok gledamo rendere stanova u jednoj od najstarijih sarajevskih objekata. Svaka od nekoliko prostorija je uređena stilski i konceptualno drugačije, a kad pogledate projekt u cjelini u sekundi vam je jasno da nosi puno šarma i da sa razlogom opravdava rečenicu “Stara dama u novom ruhu”.

Postignut je interijer nepretencioznog, bezvremenskog dizajna u kojem se svi budući stanari mogu osjećati udobno i opušteno, a kod uređenja detaljna je pažnja posvećena očuvanju arhitekture kako bi se izbjeglo interveniranje u historijsku arhitekturu same građevine.

Ono što nam je posebno privuklo pažnju jeste i zasigurno jedna od najljepših terasa u samom centru Sarajeva, koja nudi besprijekoran pogled na glavni grad. Sigurni smo da će budući vlasnici i stanovnici ove historijske zgrade itekako uživati u prizorima.

Jedna od najstarijih sarajevskih ulica “Alipašina”, uskoro će biti obogaćena savremenim arhitektonskim rješenjem. Postojeći objekat je na broju 9, a u narednih godinu dana će biti renoviran i pretvoren u luksuzne stambene i poslovne jedinice. Stara dama u novom ruhu nastoji da sačuva historijski ambijent s ciljem optimizacije postojećeg zemljišnog potencijala, a sve u skladu sa susjednim objektima bez narušavanja ambijentalne vrijednosti lokacije.

Radovi su uveliko krenuli, te sa nestrpljenjem iščekujemo kraj renoviranja zgrade koja će zasigurno biti jedna od najpoželjnijih lokacija u Sarajevu. Ko ne bi poželio živjeti ovdje? 

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *