U idiličnom zimskom ambijentu Olimpijskog centra Bjelašnica, sinoć je održano peto izdanje Audi BORN2SKI Business Race. Noćna utrka je okupila više od 180 učesnika, članova poslovne zajednice iz BiH, zemalja regije i Evrope koji su odmjerili snagu i brzinu u paralelnom slalomu. U prisustvu velikog broja navijača i posjetitelja Bjelašnice, takmičari su pokazali zavidne takmičarske skijaške vještine, ali i uživali u pravom spektaklu na snijegu, te u ambijentu potpuno drugačijem od svakodnevnog.

Jedinstvene skijaške staze Bjelašnice, vrhunski uslovi za takmičenje koje je omogućio ZOI'84, te sjajna atmosfera bili su poticaj da rekreatici sinoć postanu pravi takmičari. Najbolji u pojedinačnim kategorijama bili su Ema Gičević iz kompanije MKF Lider, koja je osvojila prvo mjesto u ženskoj kategoriji i Kerim Sabljica iz Raiffeisen Bank, koji je osvojio prvo mjesto u muškoj kategoriji. Uz gromoglasno navijanje tim Berlin-Chemie AG je prvoplasiran u kategoriji malih kompanija, tim Dapresy u kategoriji srednjih, dok je pobjedničko mjesto u kategoriji velikih kompanija pripalo Raiffeisen Bank timu.

Festival alpskog skijanja Audi BORN2SKI, počeo je jučer i trajat će do subote 26. februara, a osim sinoć održane poslovne utrke, okupit će u narednim danima i mlade takmičare dobi od 8 do 16 godina, koji će se na BORN2SKI međunarodnom dječijem skijaškom kupu takmičiti u tri discipline: super G, slalom i veleslalom.

Zahvaljujući BORN2SKI festivalu, Bjelašnica je već petu godinu zaredom centar skijaških takmičenja  i sjajne atmosfere. Ponosni smo što je naš brend već prepoznat i u zemljama regije i Evrope, gdje će naši takmičari ponijeti samo najljepše uspomene, ali i vratiti se po novu dozu adrenalina i najboljeg zimskog skijaškog afterworka, poručili su organizatori.

Zainteresiranost za učešće na BORN2SKI festivalu i ove godine je nadmašila sva očekivanja o čemu govori i činjenica da su smještajni kapaciteti na Bjelašnici u potpunosti popunjeni tokom trajanja događaja.

I ove godine naslovni sponzor Audi Born2Ski je kompanija Porsche BH sa svojim brendom Audi, a važnu podršku organizaciji događaja pružila je Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa svojim brendom Visit Sarajevo. Tehničku organizaciju BORN2SKI takmičenja potpisuje skijaški klub “Naš tim”.

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *