Visoko među oblacima, malo izvan kolumbijskog grada Medellina, smjestila se „Casa Aire“, prostrana vila čiji je ponosni vlasnik svjetski poznati pjevač J Balvin. Balvinova rezidencija osmišljena je tako da pruža savršeno uravnotežen dom za pet prirodnih elemenata koji su nekada bili povezani s platonskim čvrstim tvarima: zemlju, vodu, vatru, zrak i eter (nebeska tijela). Iza dizajna ovog minimalističkog doma stoji kolumbijski arhitektonski studio „5 Solidos“. Predvođeni Danielom Correom, Mariom Jose Fernandez i Elisom Ortegom, mladoliki trio iz Medellina ušao je u arhitektonsku sferu svojom odličnom suradnjom sa svojim najslavnijim klijentom u zemlji, ali i inozemstvu.

Casa Aire proteže se na 500 četvornih metara i oličenje je ravnoteže i spokoja. Uz profinjeni vanjski betonski oblog nalaze se španjolske masline i bonsai drvo savršeno uokvireno nizom stepenica u prednjem dijelu kuće koje su smještene iznad plitke vode. Cjelokupni aranžman nastao je prema feng shui konceptu. Izrađena na parceli sa strmim nagibom, Casa Aire ima tri spavaće sobe s neprekidnim pogledom prema bujnom krajoliku Anda, koji dijeli Balvinov rodni grad Medellin od kolumbijske prijestolnice Bogote. Zemljani i maslinasti tonovi interijera i eksterijera kuće balansirani su s ružičastim i plavim košarkaškim terenom, a krov vile od škriljevca i red čeličnih kapaka štite kuću od elementarnih nepogoda. I kapci i čelični okviri obojeni su zelenom bojom. U dnevnom boravku nalaze se tri zaobljena sofe „Osaka“ koje je dizajnirao Pierre Paulin 1967.godine za talijanskog proizvođača La Cividina, a čak petnaest ljudi sudjelovalo je u postavljanju dvije tone travertina za dva geometrijska stolića za kavu.

U blagovaonici nalazi se stol koji je dizajnirao 5 Solidos, „Buffala“ stolice brenda Noir11 i umjetničko djelo kolumbijskog umjetnika Christiana Abusaida koje je inspirirano Yves Kleinom. Kuhinja je posebno dizajnirana kao mjesto druženja dok dva kuhara pripremaju jelo. Glavna kupaonica obogaćena je staklenim stropom od poda do stropa od trske, a prostrana terasa opremljena je bijelim ležaljkama iz kolekcije Ibiza od RH-a.

Mirnoća, spokoj i minimalizam Case Aire potpuna je suprotnost J Balvinovoj ružičastoj kosi, gillza s dijamantima te ekstravagantnim suradnjama. „Ona je vrlo, vrlo suptilna (vila) jer jedno je način na koji se izražavam kao umjetnik, a drugo je način na koji se izražava moja duša“, rekao je J Balvin za Wallpaper. „Ovo ovdje je moja duša. Kad dođem kući, moja duša se odmara. Ne radi se o pokazivanju, već u stvaranju nečega s prirodom. Kao i sve u životu, jednostavne stvari su najljepše“.

IZVOR:BURO247.hr

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *