Zemljani i umirujući tonovi interijera ove luksuzne vile na Baliju pod nazivom „The Turya“ potpuno su nas relaksirali i odbacili nas u zen stratosferu

Bali u Indoneziji je omiljena lokacija na našoj bucket listi, a njegova arhitektura izvor inspiracije. Ovo ljeto smo tražili svijetle i nježne dizajne pa smo pronašli Casa Nomadu na Baliju koja odiše mediteranskom estetikom. Međutim, s obzirom na to da nam uskoro stiže jesen, želimo zemljane i umirujuće tonove koji će nas u potpunosti odvesti u zen stratosferu. Možemo reći da smo pronašli takvu vilu pod nazivom „The Turya“ i dok gledamo slike interijera, odmaramo oči i dušu.

Vila se nalazi u okrugu North Kuta na Baliju i oličenje je harmonije i ravnoteže. Ime „The Turya“ nastalo je prema razumijevanju čiste svijesti hinduističke filozofije. Vila je zamišljena kao opuštajući, meditativni prostor gdje borave gosti. Studio Kozak, koji  stoji iza dizajna vile, upotrijebio je paletu tamnih materijala koji odjekuju krajolikom Balija, koristeći zemljane nijanse terakote, zelene mahovine, žute i nijanse ugljena. Zrcalne ploče i sjajni mramorni podovi odražavaju obilje prirodnog svjetla u vili. Iako izgledaju jednostavno, interijer je podignut izborom materijala, poput baršuna, drveta i poliranog cementa što dodaju teksturu prostoru. Antikni materijali i uvezeni perzijski tepisi omekšavaju izgled doma.

Ova luksuzna vila sastoji se od šest spavaćih soba koje su dizajnirane tako da stvaraju što manje smetnji. Do njih se dolazi uz par dojmljivih skulpturalnih stubišta koja se spiralno uzdižu do vrha kuće. Stubište noću svijetli jer su u njih ugrađene LED diode. Prema Studiju Kozak, zakrivljeni oblik stepenica također pomaže u odbijanju insekata koji se nalaze na otoku.

„The Turya“ može smjestiti do dvanaest parova, a jedna noć izvan sezone košta 1900 dolara. Gosti se mogu kupati u vanjskom bazenu, odmarati se u zajedničkom prostoru u vili ili uživati u zalasku sunca s jedne od dvije krovne terase.

IZVOR: Buro247.hr

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *