Južni grad Dubrovnik u Hrvatskoj najposjećeniji je grad u zemlji, i to s dobrim razlogom. Kao jedan od posljednjih preostalih gradova ograđenih zidinama na svijetu, šetnja gradom je šetnja kroz vrijeme, a uz prizore i vrijeme, Dubrovnik je doista nevjerovatna destinacija za putovanja.

Popularan zbog svoje spektakularne lokacije uz more na dalmatinskoj obali, zajedno sa svojom evokativnom i historijskom četvrti Starog grada, Dubrovnik je dom hrvatske umjetničke i intelektualne elite i nudi brojne kulturne aktivnosti i festivale.

VIKEND U DUBROVNIKU

Posjeta Dubrovniku kao i sve u životu mi je bilo naravno iznenada i u zadnji čas. Poziv drugarice i samo kratki potvrdni odgovor na pitanje bio je sasvim dovoljan da provedemo nezaboravn vikend koji je toliko bio potreban. 

Smještaj smo pronašle u Sun Gardens hotelu, čija dobrodošlica i boravak se činio kao pravi raj na Zemlji. Odvojeni od gradske gužve, okruženi zelenilom, morem, suncem i ono najbitnije – spokojem i mirom, koje bez premca je trenutno najvrijednija stvar koju težim postići i balansirati sa svim životnim obavezama, koje se iz dana u dan samo nagomilavaju. 

Ranu subotu jutro započele smo doručkom sa pogledom, nakon čega smo se uputile prema Starom gradu, u istraživanje Dubrovnika bez ikakvog plana. 

Turisti su prisutni, toliko dovoljno da grad živi, u čijem mirisu se osjeti dolazak svima najdražeg godišnjeg doba i godišnjih odmora. Bez prevelike gužve posjetu smo obogatile šetnjom slikovitim starim ulicama i uličicama uz posjet izvrsnim atrakcijama kao što su njezina veličanstvena katedrala i riznica, široka pješačka šetnica Stradun i brojne lijepe stare palače i utvrde. Jedno od vrhunskih doživljaja svakako je šetnja oko drevnih gradskih zidina. 

P.S. jedina noćna mora Dubrovnika jesu – STEPENICE -, ma da ako gledamo sa pozitivne strane, kardio trening perfektno odrađen. 🙂 

DUBROVNIK I NAJBOLJI SLADOLED

Kako podnijeti nestvarne zidine i vrelo sunce na koži bez kratkog ledenog predaha? 

Šetnju smo nastavile Stradunom, gdje smo na adresi Od Puča 3 pronašle savršeno sređenu radnju pod nazivom BOCCAPIENA. Šaroliko uređen enterijer je prvo što nas je privuklo, pomno osmišljen i isplaniran do najsitnijih detalja. Pronašle smo i Instagram kutak ukrašen ružičastom bojom i šarenim vrpcama s vrha stropa kroz koju ulazimo u foto kabinu s prekrasnom pozadinom velikih crvenih usta i neonskog natpisa “BoccaPiena”, koja i predstavlja #amouthfulofhappines!

Pričekale smo svoj red za sladoled, te se uputile ka najslađem kutku kako bismo naravno kao i svi, obogatili naš Instagram feed, novim šarolikim contentom. Ljubazno osoblje nam je objasnilo značenje riječi BOCCAPIENA – italijanska riječ koja znači – puna usta užitka, a grupa Italijana koja se u tom trenutku pronašla tu, ponosno je potvrdila ono što boccapiena zapravo i jeste. 

Razmišljajući koji sladoled odabrati, u moru sladoleda koji su nam se nudili, saznale smo da same recepte pomno osmišljavaju i koordiniraju talijanski tehnolozi i slastičari.

Nedjelja je bila rezervisana za uživanje na Coral beach plaži, gdje nekako na kraju dana uz nestvarne zalaske sunca, shvatiš koliko je zapravo sve prolazno u životu i da nema razloga brinuti ni zbog čega, sve dok oko sebe imaš ljude koji su tvoj vjetar u leđa, s kojima možeš podijeliti i najlošije stvari, jer tek tad zajedno znate cijeniti dobre stvari u životu, i svaka kugla sladoleda bez obzira gdje si je #amouthfulofhappines!

Tekst i fotografije: Adna Tatarević

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.