Danas je Svjetski dan mentalnog zdravlja, i imajući to na umu smatrali smo važnim i prikladnim istaknuti neke radnje o skrbi za sebe u kojima ne biste trebali sudjelovati samo danas, već svaki dan. Zaborav je ljudska priroda, pa smo također smislili neke načine koji će vam pomoći da se sjetite ovih činova svjesnosti.

Jeste li znali da čišćenje ima pozitivan učinak na naše mentalno zdravlje pomažući nam da steknemo osjećaj kontrole nad svojom okolinom? Vi ste odraz svog mentalnog stanja. Stoga je važno imati svoj čin čist. Pridržavajući se svakodnevne higijenske rutine svaki dan, možete izgraditi bolju svijest o sebi, ostati zdravi. Također ćete imati bolje društveno i profesionalno iskustvo. To će vam povećati samopouzdanje. Studije pokazuju da kada neko ima lošu higijenu, to je izravno povezano s njegovim mentalnim zdravljem. Probleme s mentalnim zdravljem možete izbjeći primjenom čvrste prakse u svakodnevnom životu.

Upamtite: praksa čini savršenstvo. Vi stvarate novu naviku pa neka vam to bude prioritet. Kad savladate jednu, dodajte još jednu naviku koju ćete uključiti u svoju rutinu.

Izradite rutinu samooskrbe koju je odobrio GALLERY MEDIA slijedeći ove korake:

 1. Istuširajte se hladnom vodom.
 2. Svakodnevno nanosite kremu za sunčanje.
 3. Hidratizirajte tijelo.

Ako ste uvijek u žurbi, okačite slatke natpise na:

 1. Često perite ruke.
 2. Nanesite maske za lice.
 3. Objesite ključeve pokraj vrata.

Ako vam je potrebna pomoć u organiziranju uma:

 1. Zapišite stvari.
 2. Izgovorite naglas svoj zadatak za potrebe pamćenja.
 3. Držite planer pri ruci.

Ako ste uvijek umorni:

 1. Dobro se odmorite. Od vitalnog je značaja da u svoju dnevnu rutinu uključite odgovarajuću količinu sna, jer će vam to omogućiti produktivnost sljedeći dan.
 2. Uključite vježbanje u svoju jutarnju ili večernju rutinu.
 3. Pijte dovoljno vode ili si priuštite šoljicu matche.

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.