Ljubav kao nepresušna inspiracija našla se i ovog puta u pjesmi sarajevskog benda Rock Redukcija. Nova pjesma nosi upravo ime njenog veličanstva – “Ljubav”, a govori o ljepoti osjećaja koji nam je svima dobro poznat, a koji pokreće svijet.

Pomoć Naide Kovačević, mr. historije i njeno rješenje u riječi “Ljubav” pisanoj na srednjovjekovnoj bosančici, dali su posebnost u vizualizaciji nove “ljubavne priče” Rock Redukcije.

Na pjesmi “Ljubav” radila je vrhunska ekipa muzičara, na šta nas je Rock Redukcija navikla i u prethodnim autorskim djelima.

Pjesma “Ljubav” peta je autorska po redu, izdali su i jedan remix, a sve bi se trebalo naći na planiranom albumu pod nazivom “387”.

Muziku i tekst radili su stalni članovi benda, Jasmir Musabegović (gitara) i Darko Hrgić (bas gitara). Uz učešće vrhunskih muzičara Dade Marinkovića (bubanj), Adisa Sirbubala (klavir) i Dade Mušanovića (hammond) priča je dobila epilog, a vokali Jelene Sladoje i Saše Ćirića savršeno su se uklopili u začarani ljubavni krug koji nam ova pjesma donosi.

Audio produkciju potpisuje Adnan Dado Mušanović, dok Davor Dado Tomić potpisuje režiju spota.

Planovi Rock Redukcije idu u smjeru nastavka saradnje sa najboljim domaćim i regionalnim muzičarima, te već uveliko rade na novim pjesmama. Nadaju se da će njihov trud u stvaranju kvalitetne autorske muzike rezultirati albumom “387”, koji će “udomiti” više od 50 izvrsnih bh. umjetnika.

Podsjećamo, Rock Redukcija je sarajevski bend, a njihov autorski potpis uz saradnju vrhunskih muzičara i vokalnih solista, nose i objavljene pjesme “Nagrada” sa Mikijem Trifunovim, “Ma dobro je” sa Zlatanom Karićem i Helem Nejse, “Opet sam jaka” u izvedbi Ajsele Zoronjić i “Ne trebaš mi” koju izvodi Dejana Hršum.

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.