Gotovo da i nema obožavatelja burgera koji još nisu čuli za Šah Mat. Nakon dvije radnje, Sarajevo će postati bogatije za još jedan nevjerovatan objekat, na novoj lokaciji, na adresi Bulevara Meše Selimovića 2B, Otoka. 

Šah Mat burger se može pohvaliti ogromnim brojem vjernih gostiju koji upravo Šah Mat biraju kao jedinu destinaciju na kojoj će pojesti kvalitetan burger! Iako burger u Sarajevu možete pojesti na gotovo svakom kutku, pravi ljubitelji ove ”fast food” delicije dobro znaju da je za ukusan burger potrebno uložiti mnogo truda. Svježi i kvalitetni sastojci, domaća peciva, svježe meso, ukusni umaci samo su neki od kriterija, koje zadovoljava svima poznati brend. 

Enterijer koji donosi nešto sasvim novo glavnom gradu Bosne i Hercegovine, osmišljen je do najsitnijih detalja. U samo osmišljavanje prostora i njegove realizacije bio je uključen i sami vlasnik restorana, Edin Džemat, poznati kuhar, koji pored neodoljivih burgera, ovaj put nudi i svjetski standard u kreiranju zanimljivog i drugačijeg ambijenta.

 Jednako kao što je i Šah Mat burger rafiniran i napravljen od jednostavnih ali visoko kvalitetnih sastojaka, tako je i sam enterijer sveden na funkcionalan i kvalitetan prostor za uživanje u burgerima.

Inspiracija za dizajniranje je svakako i Šah, koji se nalazi i u samom imenu koncepta, suptilno prikazana kroz šahovsko polje na mrežama na stropu i stolovima posebno dizajniranim i izrađenim (spajanjem dvije različite vrste drveta, hrast i orah) za ovaj koncept.

Dok Šah Mat broji sitno do samog otvorenja, gdje će svi posjetitelji vjerujemo uživati kako u najboljim burgerima u gradu, tako i u nestvarnom ambijentu, mi vam donosimo fotografije samog enterijera koji će i prije samog otvorenja i posjete, postati novo omiljeno mjesto u Sarajevu.

GalleryMedia

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *