Hélène Rebelo je kreativna direktorka, dizajnerka enterijera i scenografkinja koja svoja poslovna načela ispituje i redefiniše prevashodno u prostoru svog doma. To je njeno beskonačno polje za igru, eksperimente i vježbanje vizuelne komunikacije koja je sve samo ne jednolična. Ona sa svojim partnerom živi u stanu u Briselu koji je nekada bio fabrika lampi, a danas je to šareni i razigrani prostor neuhvatljivog volumena.

Iako cijeni raznolike dekorativne stilove, od najklasičnijih do eksperimentalnih, Hélène nikada sebe nije mogla da zamisli u kući isključivo neutralnih tonova. U njenom stanu smjenjuju se pastelne nijanse, od baby roze i mint zelene, do komada u bordo i smaragdno zelenoj. Ona boje posmatra kao emocije, a namještaj bira na osnovu životnih otkrića i to je krilatica koju ozbiljno planiramo da usvojimo. 

Hélène sebe vidi prije kao lovca na autentične komade nego kolekcionarku, što ju je i inspirisalo da 2015. godine otvori online concept store Cool Machine koji je bio pravi fanky univerzum inspirisanim osamdesetim i devedesetim sa originalnim komadima i neobičnim bojama i printovima. Ona je sarađivala sa mnogim poznatim brendovima među kojima se nalazi i Gucci, ali ipak dom ostaje prostor u kom su njene mogućnosti beskonačne, mjesto gdje je zaista sve dopušteno, a eksperimenti su i više nego poželjni i dobrodošli.

Potkrovlje površine 130 m2 je šarena ekspresija skulpturalnih oblika i savremenog dizajna u kombinaciji sa fanky vintage draguljima iz sedamdesetih i osamdesetih, a to je pravi pogodak. U sve te komade je utkana posebna, vesela estetika koja mami dobro raspoloženje. Dizajnerka odustaje od shvatanja životnog prostora preterano ozbiljnim, smatrajući da dom može i treba da bude zabavan. Da i da!

Zeleni tepih koji je definitivno jedna od zvijezda ovog enterijera dizajnirao je njen partner u saradnji sa zanatlijama Stitch Rugs brenda koji ručno prave tepihe. Tu je starinski set Orsai stolica Gae Aulenti sa njihovom zelenom vunenom tkaninom, kao i vintage Castelli Plona stolica u dimljeno braon boji. Sigurno ćete primjetiti i izbor slika koje prate valovitost ovog prostora, među njima nalaze se djela umjetnice Julie Lansom, a tu su i glomazne biljke koje dodatno oplemenjuju i ozelenjuju enterijer.

Ovaj stan je pokazna vježba na temu intuitivnog pristupa dizajniranju oslobođenom strogih formi i načela, čime je Hélène postigla da njen lični prostor zrači autentičnošću, smjelošću, toplinom i razigranošću. Vidimo ga kao oazu za maštanje, uživanje i stvaranje u kojoj je jedino pravilo je da nema pravila. 

IZVOR: buro247.rs

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *