Po ovako kišnom danu ideja o putovanju u Lisabon zvuči super. Hotel The Ivens koji je smješten u zgradi iz XIX vijeka sa ružičastom fasadom (veoma u Wes Anderson stilu). Nekada je tu bilo sejdište radio stanice, a sada se u novootvorenom hotelu trude da svim gostima ponude dobre vibracije i savršenu polaznu tačku za istraživanje grada.

Enterijer je inspirisan samom lokacijom hotela, on se nalazi između dvije ulice koje nose nazive po velikim portugalskim putnicima i istraživačima, to su Roberto Ivens i Hermenegildo Capelo. I Roberto i Hermenegildo su poznati po svojim ekspediijama u Africi, pa se kroz hotel provlače skice, dnevnici, zapisi koje su dizajnerke enterijera Cristina Matos i Lazaro Rosa-Violan iskoristile kako bi kreirale prostor koji je neobičan, odvažan i elegantan.

Renovirana zgrada sada broji 97 smještajnih jedinica, restoran sa barom, teretanu i salu za sastanke. Prostor je uređen u kombinaciji art deko elemenata, uticaja pedesetih godina i savremenog dizajna. Kroz čitav hotel provlače se interesantne vintage tapete sa motivima životinja, papagaja, buba i tropskog rastinja. Hotelski restoran je prava poslastica, radi se o enterijeru koji je glamurozan i zabavan, dio gdje je bar je direktno inspirisan pedesetim što se ogleda u kvadratnim crno-bijelim pločicama na podu, kao i u kružnom šanku u boji bakra.

Kao kontrast sobe su uređene u mirnim tonovima i zamišljene su kao utočište za goste. Paleta boja se vrti oko bijele u kombinaciji sa bojom tamnog drveta. Umjerenost u bojama iskorištena je kao svojevrsno platno za detalje i materijale koji tu vode glavnu riječ, a uz to ogromni prozori dopuštaju da se sve sobe „kupaju“ u prirodnom svjetlu. Hotel The Ivens savršeno kombinuje historiju, nostalgiju, ali i savremeni dizajn, živahnost i zabavu.

IZVOR: BURO247.rs

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *