Čak i prije nego što smo čitav svijet počeo boriti s pandemijom i to tako da ostaje doma, njemački fotograf Frank Kunert bavio se neobičnim i pomalo apsurdnim lifestyleom koji je kreirao u svojoj mašti, a potom i pomno izrađenim maketama koje je dokumentirao svojim fotoaparatom.

U sklopu svoje serije “Lifestyle” fotograf je kreirao minijature koje nalikuju normalnim situacijama, ali kad se pomno zagledate u njih otkrivaju neobičan, pomalo surrealan scenarij s kojim se možda čak u posljednjih nekoliko mjeseci susrećemo i u stvarnom životu.

Njegove fotografije, osim što su namijenjene da zabave one koji ih gledaju, kriju i dublju poruku o modernom načinu života kojeg smo u posljednje vrijeme svi krenuli preispitivati (za vrijeme pandemije kreirao je rad “A Room with a View” koji zaista prikazuje stanje uma koje smo imali za vrijeme lockdowna). Iako vrlo često u svojim radovima prikazuje arhitekturu, Kunert tvrdi da nikad nije riječ o mjestima iz stvarnosti, ali da ga zgrade koje ga okružuju, odnosno njihovi arhitektonski elementi koji predstavljaju određenu eru, uvijek inspiriraju.

Prvu maketu izradio je u osamdesetima, a arhitektonske setove koje danas fotografira počeo je izrađivati 1994. godine. Koristi materijale iz kućanstva, kao i željezarija te specijaliziranih dućana za izgradnju kuća za lutke i sajmova. Fotografijom se počeo baviti još kao tinejdžer, kada je posebno bio zainteresiran za fotografiranje krajolika. Danas sam stvara svoje neobične krajolike, svoja je djela izlagao na brojnim međunarodnim izložbama te je za radove višestruko nagrađivan.

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *