Ako bi nedelja iznenada dobila svoj fizički oblik, verovatno bi izgledala nekako poput ovog enterijera. Kul, opušteno, nonšalantno. Udobnost kao prioritet. Svijetlo i mekano, sunce koje lijeno igra po zidovima, ploče i časopisi gdje god pogled dopire. Lako je zamisliti vikend dokolicu na ovom mjestu i zapravo to nas je inspirisalo da razmislimo o reorganizaciji doma. Ona bi trebalo da bude naše utočište i mjesto koje poziva na odmor i opuštanje i ovo potkrovlje nas je podsjetilo na tu bitnu lekciju.

Radi se o dupleksu u kome živi tročlana porodica, a vlasnik dizajner i fotograf je samostalno osmislio i uredio prostor vodeći se trendovima u urbanoj arhitekturi. Sama zgrada potiče iz 1922. godine, a stan na vrhu je kompletno renoviran. Paleta koja dominira je vrlo precizna i to su mahom bež tonovi, sa ponekim detaljem u jakoj boji. Toplo, svedeno i sa mrvom upliva japandi stila, ovaj prostor na najbolji način pokazuje koliko minimalizam ukombinovan sa bogatim teksturama može dobro da izgleda.


Oblikovanje ovog enterijera trajalo je 2-3 godine, a taj proces i dalje traje u manjem obimu. Ono što prvo upada u oči jesu fantastične spiralne crne stepenice koje čine da stan odiše vajbom kreativnog studija, a ta tema se provlači kroz cijeli prostor koji je mahom bez pregradnih zidova. Kada su u pitanju konkretni komadi radi se o vanvremenskom namještaju koji je prošao test vremena i s pravom se smatra suhom klasikom dizajna. Tu su. Ligne Roset „Togo“ sofe u toploj oranž nijansi, Vitra papirne lampe i lusteri, USM Modularne police, Artemide lampe, Menu Space mermerni stočić, Herman Miller stolice…


Kako je stan okupan dnevnim svjetlom, neki elementi su namjerno tamnijih boja, kao što je brižljivo dizajnirana kuhinja u boji tamnog hrasta, koja je odvojena kuhinjskim ostrvom koje istovremeno služi i kao polica. Ovde je svaki kvadrat domišljato iskorišten, pa je tako u kosini radna soba koja je dovoljno velika samo za jedan sto, stolicu i Karup Design podne jastuke. Već na sam pogled stan odiše mirom i djeluje kao da je svaki detalj morao da prođe ozbiljan test kako bi se uselio u ovaj porodični dom.

IZVOR: Buro247.rs

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *