Savremeni način života često nas odvodi u restorane. Bilo da je riječ o porodičnim slavljima, poslovnim ručkovima ili naprosto okupljanju s prijateljima, mnogim ljudima odlazak u restoran predstavlja omiljeni način opuštanja. 

Lijepo je otvoriti meni i pred sobom imati taj ogroman izbor jela na koja trebamo samo pokazati prstom i kuhar se baca na posao, ali ova je mogućnost i nutritivni dvosjekli mač. Pogotovo kada je toliko finih jela prepuno praznih ugljikohidrata, zasićenih masti, a o onom desertu kojem već prepunog želudca ne možete reći ne da i ne govorimo.

Pronašli smo mjesto u Sarajevu, koje u samom centru grada nudi jela za čije porijeklo sastojaka ne treba da brinemo. 

Zašto ne treba brinuti?

Restoran i kafić “Elements” sa adresom Trg djece Sarajeva 1, izdvaja se domaćim i svježim voćem i povrćem sa vlastitih plantaža, a osim što je ukusnije, nudi i puno bogatiji sadržaj vitamina i minerala. 

Mjesto gdje je sve domaće!

Elements njeguje ideju o domaćem uzgoju voća i povrća, koja će biti u skladu sa ekološkim uzgojem, i koju će preko svojih stolova donositi do svih vjernih gostiju. Svježe namirnice poput voća i povrća bogate su vlaknima i vitaminima, te svim svojim gostima nude kvalitet i sigurnost. 

Neka Elements bude nezaobilazna destinacija kada se nađete u glavnom gradu BiH. Doživjet ćete poseban gastro ugođaj u samom srcu Sarajeva, koji ćete sigurno dugo pamtiti, a svježim namirnicama vrlo rado vraćati. 

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *