U Sarajevu je nakon borbe s dugom i teškom bolesti preminuo Zijad Redžić Zizi, prvi certificirani trener snookera u Bosni i Hercegovini.

Bosanskohercegovački sport izgubio je velikog borca. Zijad Redžić, poznatiji kao Zizi, izgubio je najvažniju životnu bitku u 47. godini.

Redžić će ostati upamćen kao čovjek koji je učinio mnogo u popularizaciji snookera i bilijarskih igara u našoj zemlji. Postao je prvi certificirani snooker trener u našoj zemlji i mladim igračima prenosio je iskustvo stečeno u inostranstvu.

Također, vodio je snooker klub Union Jack u Sarajevu, gdje je veliki broj mladih prvi put osjetio čari ove plemenite bilijarske vještine.

Redžić je bio veoma popularan u Sarajevu i cijeloj BiH, pošto je svojim komičnim komentarima opisivao i najmračnije životne događaje. Tako je svojevremeno na humorističan način opisao lično iskustvo s koronavirusom.

O Zijadu Redžiću snimljen je i dokumentarni film 2012. godine. U klubu Union Jack održavala su se takmičenja i državna prvenstva BiH u snookeru, a upravo je Redžić bio najzaslužniji za njihovo pokretanje.

IZVOR: Klix.ba

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *