U Sarajevu je 19. januara preminuo poznati bosanskohercegovački arhitekta i jedan od osnivača arhitektonskog biroa I.D.E.A. Sarajevo. 

Sahrana će se održati danas u 14 sati na groblju Sveti Marko u Sarajevu.

Podsjetit ćemo da je Tadić 2001.godine,  zajedno sa dvojicom kolega, osnovao arhitektonski studio I.D.E.A. Sarajevo u kojem je radio na mnogo velikih projekata. Neki od njih su: sanacija i adaptacija zgrade Parlamentarne Skupštine BiH, koji uključuje i projekte enterijera Velike sale te projekt Trga Bosne i Hercegovine; projekt kina Dubrovnik, koji danas poznajemo kao Cinema City; Spomen-soba Potočari u sklopu Memorijalnog centra Potočari-Srebrenica; Park šuma Mojmilo Arboretum; projekt proširenja i unutrašenjeg uređenja Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu; Trg Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu i Trga Prvog korpusa kod općine Centar te niz drugih projekata.

1985. godine započeo je svoju karijeru u arhitektonskoj kući – Arhitekt i do kraja bogatog radnog vijeka napravio mnogo promjena koje Sarajevo čine onim što danas jeste. 40 javnih konkursa obilježilo je njegov rad kako u BiH tako i van granica. 

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *