Na istočnoj strani grčkog smaragdnog otoka, Zakynthosa, briše se granica između arhitekture i prirode i otkriva mjesto nestvarne ljepote. Olea All Suite Hotel odiše mirom kojem toliko težimo i mjesto je opuštanja duha i tijela. Iako prvi dizajnerski hotel na otoku, nije nalik grčkim biserima koje smo navikli gledati. Ovo remek- djelo moderne arhitekture svidjet će se najvećim kritičarima dizajna.

Iza dizajna koji spaja ključne elemente mediteranske arhitekture s daškom tropskog modernizma stoji arhitektonska tvrtka „Block722arhitecs“ koja već ima nekoliko luksuznih izdanja grčkih hotela u svom portfelju. Njihov rad prožet je savremenim, organskim minimalizmom kojem se ne može osporiti vizualna vrijednost. Daleko je to od sterilnog minimalizma na kojeg smo navikli, a u pomno osmišljenom dizajnu pazilo se na svaki detalj.

Iako izgled možemo opisati brutalističkim, mislilo se i o vizurama obronaka Zakynthosa čiji izgled se ne narušava oštrim betonskim blokovima. Oštre linije betona ublažene su korištenjem slamnatih nadstrešnica i hrastovog drva zbog čega se cijelo zdanje potpuno stopilo s prirodom. Efekt „stapanja“ postiže se i žbukanim zidovima u boji pijeska, popločanim kamenim podovima i svijetlim drvenim namještajem koji odgovara unutrašnjosti hotela.

Luksuznih 93 apartmana nalaze se oko zavidno velikog središnjeg bazena koji nalikuje jezeru i evo, na što mislimo kada kažemo da se prilikom izgradnje mislilo na svaki detalj. Element vode sveprisutan je u resortu, jer njegova smirujuća snaga simbolizira duševni mir i sklad pa tako većina apartmana ima pristup privatnom bazenu. Osim toga, tu su i moderne terase kvadratnih okvira kojima se neprimjetno brišu granice unutrašnjih i vanjskih prostora. Dizajnerici resorta, Katji Margaritoglou, najvažnije je bilo kako će gosti doživjeti svoje okruženje te je potaknuta time, gostima dala mogućnost da neometano istražuju okoliš. Po najjačoj ljetnoj žegi možete se sakriti u sjeni stoljetnih maslina i u privatnosti uživati u „slatkom neradu“ ili se skloniti u 105 četvornih metara predsjedničkog apartmana iz kojeg se pruža nenadmašivi pogled na Jonsko more.

Spoj elegantne i odmjerene unutrašnjosti i vanjskih sadržaja rezultira osjećajem slobode na koji je stavljen posebni naglasak prilikom kreiranja koncepta Olea All Suite Hotela. S time na umu, resort nudi i wellness spa, paviljon za jogu, kao i tri restorana mediteranske kuhinje i nekoliko barova za uživanje svim osjetilima. Ovisno o vašim željama i potrebama, cijene apartmana se kreću između 200 i 800 eura i premda su jednako grandiozne kao i sam hotel, imamo resort na listi želja i nadamo se doživjeti čari prekrasnog Zakynthosa.

IZVOR: Buro247.hr

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *