Planinska kuća za odmor, smještena u državi Wyoming u podregiji Mountain West je pravo utočište gradskoj porodici koja bi željela vikendicu drugačiju od svih ostalih. Uz to namijenjena je istinskim ljubiteljima prirode i planinskih ljepota koji će se ovdje rado sakriti od svakodnevne buke i užurbanog stila življenja.

Dizajnerski studio Snake River Interiors dobio je zadatak da izgradi i uredi ovu kolibu koja je dobila ime Two Rivers (Dvije rijeke). Slutite da naziv nije nastao tek onako, već da na ovom prostoru možete uživati i u ljepoti dvije rijeke koje protiču nedaleko od imanja. Priroda, rijeke i okolina su možemo slobodno reći “netaknuti”, jer je imanje na osami. Netaknuta priroda te kultura Divljeg zapada bila je glavno nadahnuće arhitektima i dizajnerima u kreiranju objekta, namijenjenom svima onima koji su poželjeli visoke zgrade zamijeniti visokim stablima i udahnuti svježi zrak.

Konstrukcija kuće se prostire na površini od 110 metara kvadratnih i kombinacija je drveta i kamena, po uzoru na tradicionalnu gradnju u ovim predjelima. Enterijer je već kombinacija rustikalnog i modernog stila, u kojem ovaj prvi, naravno, dominira.

Cijeli interijer je zamišljen kao prostor čija je inspiracija priroda i prostor koji neprestano uspostavlja komunikaciju sa njom. Da bi ovo zvučalo što realnije korišteni su materijali, boje i teksture, namještaji, detalji kao i cijela koncepcija unutarnjeg prostora koji su podređeni toj ideji.

Enterijer je zamišljen kao jedinstven, otvoren, ali povezan prostor. Prostorije su odvojene staklenim panelima, komadima namještaja ili kamenim zidovima. Kod dnevnog boravka i spavaće sobe, kao razgraničenje korišten je zid sa kaminom. 

Donja i gornja etaža spojene su stepeništem koje vodi na galeriju. Na njoj je dodatna spavaća soba sa spuštenim krovom. Generalno ovakav dizajn daje dozu romantike i intime, jer prostor djeluje nešto manji. Kako prizemlje ne bilo zagušeno, korišteno je minimalno namještaja i detalja te je ostavljen visoki krov s rustikalnim gredama.

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.