Stara, dobro poznata poslovica kaže: “Po jutru se dan poznaje”. Svi smo je čuli bezbroj puta, ali nismo ni svjesni koliko je ta rečenica istinita. Ako vam je jutro stresno i ispunjeno nezdravim navikama, to će zasigurno uticati i na ostatak dana. Upravo zato primijenite neke od korisnih jutarnjih navika koje će poboljšati vaš život. Otkrijte ih u nastavku:

1. Prozračite sobu

Ujutro nakon spavanja otvorite prozor u sobi i duboko dišite 10 minuta. Pravi svježi zrak u prostoru važan je za miješanje zraka, kako bi se postigao zadovoljavajući stupanj kvalitete zraka. Osim toga, nedostatna opskrba kisikom otežava normalno funkcionisanje bijelih krvnih stanica koje sudjeluju u borbi protiv bakterija. Razina kisika u krvi također je povezana i s razinom serotonina, “hormona sreće”.

2. Istegnite se

Nagli pokreti nakon spavanja mogu prouzrokovati probleme jer je tijelo pomalo tromo nakon buđenja. Kako se to ne bi dogodilo, nakon jutarnje higijene, obavezno napravite vježbe istezanja. Ako ne znate kako se rade, raspitajte se kod prijateljica koje idu u teretanu ili potražite savjet na internetu.

3. Vježbajte

Nakon istezanja, tijelo nagradite vježbanjem. Ako odradite trening prije nagomilavanja obaveza, učinili ste pravu stvar. Vježbanje pojačava lučenje tzv. hormona sreće, pomaže vam da se razgibate i vedriji započnete dan. Uz to, vježbanje utiče na zdravlje, ali i na vitku liniju.

4. Napravite krevet

Ako ujutro napravite krevet, zbog toga ćete imati dvije koristi – prvo, završit ćete zadatak odmah nakon što ste se probudili tako da počinjete dan s malim povećanjem samopouzdanja i drugo, kada dođete kući umorni od radnog dana, zateći ćete lijepo namješten krevet i ništa neće stajati između vas i sna.

5. Doručkujte prije ispijanja kafe

Možda je šoljica kafe vaš mali ritual kad ustanete, ali nemojte ju konzumirati na prazan želudac. Svima je poznato koliko je doručak važan, stoga doručkujte u miru i bez žurbe. Integralne žitarice s jogurtom i voće dobar su izvor energije.

IZVOR: Elle.hr

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *