Caymus- Suisun je novonastala vinarija koja kombinira savremenu arhitekturu te vinarsku stručnost, predstavljajući blagodati još nezapažene kalifornijske vinske regije Suisun.

Kalifornijska vinska karta najpoznatija je u dolinama Napa i Sonoma, ali i u dolini Suisun. Suisun dolina smještena je između dva planinska lanca jugoistočno od Nape gdje generacijama napreduje raznolika vinska i poljoprivredna zajednica. I baš tamo, zasjala je nova vinarija koju je dizajnirala arhitektonska tvrtka Bohlin Cywinski Jackson (BCJ). Vinarija pod nazivom „Caymus- Suisun“ osnovana je od strane obitelji Wagner koja se generacijama bavi vinogradarstvom. Ova vinarija kombinira savremenu arhitekturu i dobro utemeljenu stručnost kako bi najavila novu eru u proizvodnji vina u regiji.

„Caymus-Suisun“ vinarija sadrži kušaonicu, maloprodajnu zgradu te 29 hektara voćnjaka, povrtnjaka i vinograda za šetnju koje gosti mogu istražiti. Greg Mottola, partner u BCJ tvrtki, kaže da su željeli stvorili nešto što ima prepoznatljivu prisutnost, a opet je dobro integrirano u krajolik. Rezultat je topla i privlačna vinarija koja predstavlja ogroman potencijal u promociji relativno nezapažene vinske regije Suisun.

Ostali detalji koji su vrijedni spomena uključuju posebno izrezbarene žardinjere koje podsjećaju na drevne geološke relikvije, ručno izrezbarenu vodenu stanicu i zidne svjetlosne skulpture Jérômea Pereire od organskog užeta, drva i stakla, koje odražavaju višegeneracijsku vinarsku vještinu obitelji Wagner.

IZVOR: Buro247.hr

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *