Bismo li voljeli živjeti u chic pariškim restoranima? Apsolutno! Svaki puta kada se otvori novi lokal, ostanemo zaljubljeni u zabavne stilske igre, u interijere koji u sebi spajaju mnoštvo različitih elemenata, u boje i odvažne printeve. Francuski dizajneri se trude stvoriti mjesta s karakterom koja su privlačna, topla i uvijek s malim pomakom. Što je dobra lekcija generalno, obilazimo listu „Paris“ (koja se svakim danom povećava), ali i zapisujemo najbolje trikove koje nesebično dijelimo s vama. Iskoristite ih i u svom domu.


Posljednji restoran koji nas je zainteresirao je tek otvoren i zove se „Mimosa“, nalazi se u hotelu Hôtel de la Marine i donosi atmosferu juga, Mediterana i rivijere usred sezone. Kuhinju vodi poznati chef Jean-François Piège koji je svoje specijalitete prilagodio ambijentu, pa su na jelovniku jela koja asociraju na sunce i ljeto i predstavljaju mini putovanje za nepca između kopna i mora. Briljantan interijer djelo je dizajnerice Dorothée Delaye koja je željela u ovom prostoru stvoriti jasnu asocijaciju na Azurnu obalu. Ako želite taj vibe slatkog ležernog života kraj obale, pratite ove savjete.


ODREDITE PRAVAC DETALJIMA

Ne morate u potpunosti mijenjati namještaj i ponovo ulagati u ključne komade, dovoljno je da promijenite atmosferu s gomilom detalja. Razmislite o velikim stolnim lampama u retro stilu, osim što će dati drugačiju notu izgledu prostorije, ako ih dobro rasporedite možete dobiti i ljepšu atmosferu kad ih predvečer upalite. Izaberite autentične ćupove i vaze, to mogu biti klasične staklene ili keramičke s apstraktnim crtežima. Kad smo kod crteža, oni mogu značajno promijeniti sve, odlučite se za apstrakcije u nježnim zemljanim tonovima i postavite ih gdje god imate mjesta, odličan trik je da poneki veliki print samo naslonite na zid ili na policu.

MIX AND MATCH

Kombiniranje bi vam trebalo uvijek biti na pameti, a kad želite postići osjećaj rivijere i ljetne dokolice onda sve morate podići na novi nivo. Samo razmislite o printevima i teksturama koje viđate na plažama i hotelima u blizini. Prevedite te pruge, španjolsku trsku i bambus u komade namještaja. Jednostavno presvucite novim štofom fotelje koje već imate u kući i dodajte novi coffee table stolić i u sekundi će dnevna soba zasjati novim sjajem.


KLJUČNA RIJEČ – RUSTIKALNO

Nemojte bježati od elemenata koji djeluju rustikalno, korišteno i staro. Upravo ta patina na pojedinim mjestima donosi šarm kojem težite. Terakota, stara ogledala, bakar, sve su to stvari kojima lako možete začiniti interijer. Promatrajte to kao dodavanje začina jelima, premalo nema poante, ako pretjerate jelo postaje nejestivo, a ako ubodete pravu mjeru jelo postaje specijalitet. Tako se ponašajte i u ovom slučaju, dodajte malo po malo i uvijek zastanite nakon svake mikro promjene. Možete vi to!

IZVOR: BURO247.hr

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.