Usljed nedavne objave velikog gubitka pretplatnika Netflix je otkazao produkcije više serija i filmova, prenosi The Wrap.

Cijena dionica streaming platforme pala je za skoro 40 posto nakon što je ranije ovog mjeseca objavio gubitak od 200.000 pretplatnika.

Uz to, nedavno povlačenje kompanije iz Rusije zbog rata u Ukrajini koštalo ju je dodatnih 700.000 gledalaca (prema Reutersu).

Netflix također procjenjuje da će izgubiti još dva miliona korisnika prije juna 2022. – što je vijest koja je dovela do pada tržišne vrijednosti kompanije za 50 milijardi dolara (prema BBC-ju).

Ovo je prvi put u posljednjoj deceniji da broj njihovih korisnika opada. Zbog čega je, prema The Wrapu, Netflix isključio brojne projekte u razvoju.

Među nekim od otkazanih naslova su adaptacije serijala stripova “Bone” Jeffa Smitha i “Toil and Trouble” Lauren Faust .

Produkcija verzije filma “The Twits” Roalda Dahla i dalje se nastavlja u drugom formatu – kao igrana, a ne kao animirana serija.

Dugometražni film “Bright 2”, u kojem je trebao igrati Will Smith, također je otkazan, ali izvještaji tvrde da bi ova odluka mogla biti povezana s glumčevim zloglasnim šamarom na dodjeli Oscara 2022.

Došlo je i do velikih kadrovskih promjena s Philom Ryndom, Netflixovim direktorom razvoja animacije, budući da je odjel za animaciju bio najteže pogođen ovim problemima kompanije.

IZVOR: Klix.ba

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *