Nakon dvije godine pauze zbog otkazivanja sajma usljed pandemije, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine nastavlja aktivnosti podrške bh. kompanijama za izlaganje na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera Imm 2023 – Spring Edition u Kelnu, Njemačka, koji će se održati od 4. do 7. juna 2023.

U tom smislu, izvršena je prijava prostora i završen proces poziva i selekcije izlagača za grupni štand Bosne i Hercegovine na ovom sajmu.

Za odabrane izlagače, projektni tim VTK BiH održao je pripremni sastanak za nastup na sajmu, na kojem je prezentirano idejno rješenje štanda Bosne i Hercegovine i usvojen raspored izlagača na štandu.

Također, izlagači su upoznati sa ostalim aspektima nastupa kao što su: troškovi za izlagače, priprema i transport eksponata, marketing paket, ostale usluge na sajmu, itd. Posebno je prezentiran novi koncept PR aktivnosti Komore za promoviranje nastupa i izlagača bh. štanda.

Također, za ovogodišnji nastup osigurana je i dodatna potpora putem projekta „EXPO-DIGIT – Podrška bh. kompanijama u internacionalizaciji i digitalizaciji“, koji zajednički finansiraju Evropska unija i njemačka vlada kroz EU4BusinessRecovery projekat, a koji provode GIZ, UNDP i ILO.

Iz ove podrške omogućena je i promocija nastupa BiH u stručnom magazinu za namještaj i interijer na tržištima Njemačke i EU.

Na štandu Bosne i Hercegovine na predstojećem sajmu Imm 2023 – Spring Edition, nastupit će sljedeće kompanije: AS NOSTRO d.o.o. Tešanj, MALAK JANJ d.o.o. Donji Vakuf, RAMEX d.o.o. Kladanj, ROCCAFORTE d.o.o. Vitez, QUANTUM d.o.o. Sarajevo, SENEX d.o.o. Čelić, te SMARVET d.o.o. Ključ.

Biznisinfo.ba

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *