Ako i vi sve svoje slobodno vrijeme provodite gledajući stranice na Instagramu, Pinterestu i drugim mrežama i lovite koji su novi trendovi u dizajnu enterijera, onda je ovo pravo mjesto za vas. Pripremite se da vidite nove trendove koji će biti aktuelni od naredne godine, a koji se tiču kuhinje.

Kako se približavamo 2023. godini, možemo vidjeti sve više različitih trendova u dizajnu enterijera koji imaju sličnu temu: moody whimsical (magične) kuhinje. Prema popularnim temama sa Pinteresta, u posljednje vreme pretrage za „moody i whimsical” kuhinje su se povećale šest puta od augusta 2021. – kako kažu podaci sa interneta. Ono što je, međutim, najzanimljivije je koliko su ovi izgledi potpuno suprotni. S jedne strane, imate moody kuhinje, koje su sofisticirane i smjele, sa minimalnim akcentima. Zatim, s druge strane, imate whimsical kuhinje koje uključuju pretrpan prostor pun šara, sa bojama i umjetničkim djelima.

Ipak, uprkos njihovoj kontrastnoj estetici, oba pristupa dijele jednu važnu osobinu: boju. U budućnosti se očekuje pomama za odvažnim bojama koje imaju baš taj bogati i moodyvintage i retro manir, kao i mnogo nijansi zelenih. Zbog toga smo odlučili da vam predstavimo ove nove trendove i inspirišemo vas da osvježite svoje kuhinje!

Moody kuhinje

Prvo, hajde da samo jednu stvar razjasnimo: moody kuhinja ne znači nužno da mora da bude crna od poda do plafona (iako su se pretrage na Pinterestu za „ideje crnog kuhinjskog ostrva“ udvostručile od prošle godine). Iako ovakav dizajn svakako uključuje tamnije tonove (teget, čokoladna braon, “hunter” zelena, itd), takođe uključuje niz elegantnih prirodnih materijala – od mermera do tamnog drveta.

Stručnjaci za dizajn predlažu da unesete više mješovitih materijala, poput različitih vrsta drveta, metala, mesinga i mermera. Ovakav pristup praktično služi kao “kompromis” između rustičnosti i glamura, gdje su moody tonovi i uglađene površine nadoknađene drvenim akcentima i prirodnim materijalima.

Whimsical kuhinje

Ovaj trend se opisuje kao spoj tzv. newstalgia i cottagecore trenda. Ovaj dizajn je u potpunosti suprotan od prošlog o kome smo govorili, a ima znatno zabavniji i carefree pristup, koji inkorporira svjetle boje kao što su zelena, roze, plava i žuta, sa boho paternima i retro umjetničkim djelima. Ovaj izgled možete postići ako u kuhinju uvedete prave vintage komade i kačite umjetnička djela u vidu “galerijskog zida”, gdje će biti poređana jedna do drugih, u različitim ramovima.

Izvor: Wannabemagazine.com

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *