Tek nedaleko od glavnog zagrebačkog trga, u blizini parka Zrinjevac, u jednoj od najljepših ulica u centru Zagreba, smjestio se ovaj predivan i topao obiteljski stan. Klasična starozagrebačka gradnja, adaptirana je i uređena prema principima modernog dizajna. Stan je prije renovacije bio podijeljen u dvije cjeline, a adaptacijom je postao jedan veliki prostrani interijer.

ŽIVOT U CENTRU GRADA

Život u centru grada nakon potresa postao je diskutabilno pitanje. Sada se puno intenzivnije nego prije provjeravaju zgrade, njihovi temelji i konstrukcije. Tako je i ovaj stan prošao kompletnu adaptaciju prije nego je obitelj u njega uselila. Za uređenje i dizajn cijelog interijera zaslužan je studio Franjić Šekoranja, čija se estetika posebno sviđa vlasnicima i odgovara njihovom kreativnom privatnom i poslovnom lifestyleu. Stan je svijetao i prozračan, s pogledima na najfrekventnije tačke u gradu, s malim balkonom za uživanje i punjenje baterija pri jutarnjoj kavi. Njegova neposredna blizina svim ključnim sadržajima neophodna je njegovim vlasnicima i dio je njihovog identiteta stanovanja.

KUHINJA KAO NAJZNAČAJNIJA PROSTORIJA U STANU

Ključna tačka interijera je otvorena kuhinja s velikim radnim otokom. Cijeli stan je uređen minimalistički i profinjeno s umjetničkim detaljima koji cijelom prostoru daju poseban touch. Art intervencije kombinirane s klasičnim komadima uz dječje detalje, čine ovaj stan po estetskoj mjeri moderne obitelji.

DETALJI SU KLJUČ OVE PRIČE

Biljke, cvjetni aranžmani i minimalistički pristup kada govorimo o detaljima, savršeno pristaju u praktičan raspored prostorija. Sve je u nježnim bež, bijelim ili crnim tonovima što u kombinaciji s otvorenim i svijetlim prostorom daje cijelom domu tu nenametljivu toplinu. Šekoranjine slike na zidovima poseban su statement ovom stanu. Upravo zbog svoje neodoljive estetike stan je često kulisa brojnim snimanjima, a da pritom nikako ne gubi svoju primarnu namjenu, a to je topli obiteljski dom cijenjenih zagrebačkih poduzetnika.

IZVOR: Wannabemagazine.hr

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.