Mjesec na Zemlji: Moon World Resorts želi izgraditi niz gigantskih hotela nalik kupolama koji podsjećaju na Mjesec, sa sjedištem u Dubaiju.

Bilo da se radi o eksploziji u suborbitalnom svemiru ili o boravku u hotelu među zvijezdama, poduzetnici u svemirskom turizmu vjeruju da ćemo se jednog dana svi odlučiti za odmor izvan ovog svijeta.
Tim koji stoji iza Moon World Resorts također misli tako – na neki način.
Oni žele izgraditi niz gigantskih hotela nalik kupolama koji podsjećaju na mjesec, koji se nalaze ovdje na planeti Zemlji. Tačnije, u Dubaiju.

Svaka sfera bit će rekreacija mjeseca od 360 stupnjeva u velikim razmjerima, zajedno s kraterima i teksturom realističnog izgleda. Svaki rekreirani mjesec mogao bi biti visok 735 stopa (224 metra) s opsegom od 2042 stope, ovisno o lokaciji i dozvolama za planiranje.
Kanadski poduzetnik Michael R. Henderson, suosnivač Moon World Resorts, kaže za CNN Travel da je srž projekta to što je mjesec “prepoznatljiv brend”.
“Sedam i pol milijardi ljudi to zna, svi ga vole”, kaže on.

Prema Hendersonu, svaki Moon World Resort bit će “vrlo luksuzno i savremeno, potpuno integrirano destinacijsko odmaralište. Umjetnički prikazi predviđaju interijere u stilu svemirskih brodova i tematsku zabavu, uključujući ono što Henderson predviđa kao vrhunac atrakcije, iskustvo koje replicira kako je to hodati po Mjesecu.
“Dat ćemo vam sposobnost da tokom svog života hodate po nečemu za šta ćete vjerovati da je mjesečeva površina”, kaže Henderson.

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *