Boho stil u uređenju enterijera asocijacija je na dane odmora, opuštanja i putovanja. Sa minimalizmom kao osnovnom karakteristikom, spajaju se ležerni detalji od prirodnih materijala, koji poprilično asociraju na to koliko je u svakodnevnoj užurbanosti potrebna doza opuštenosti, prirodnosti i minimalističkog. Pretpostavljamo da se niko ne bi bunio da nekoliko dana čistog odmora provede u ovakvom enterijeru.

Casa Aviv je samo jedan primjer enterijera prilagođenog boho stilu, za koji je bio zadužen studio Co-Lab iz Meksika. Smještena u Tulumu i kroz prostornu orijentaciju i izbor namještaja odražava okruženje u kojem se nalazi.

Ako zamislite odmor negdje u Meksiku, kako bi to izgledalo? Vjerovatno ste smješteni u  odmaralištu, sa dugim plažama od bijelog pijeska, palme koje vam prave malo hlada, tirkizna voda, pastelne boje i ruševine. Casa Aviv je smještena blizu plaže i sa svim svojim i vanjskim i unutarnjim uređenjem uspjela se prilagoditi okruženju. Projektovana je tako da se brišu granice između okoline i samog objekta. Kako se radi o pojasu u kojem prevladava tropska klima, ta odluka je logična, a kako bi dodatno naglasili džunglu koja okružuje kuću, odlučili su je izgraditi u brutalističkom stilu i zapravo se sastoji od dva identična kvadratna dijela. Prostire se na dvije etaže, ima sivi betonski pod, dok su kupaonice i kuhinja crne teraco pločice.

Unutar kuće korišten je kedar koji je svemu dodao dubinu i savršeno se uklopio u paletu zemljanih tonova koji su tu prisutni. Lusteri su rađeni specijalno za ovaj projekat, a izrada je povjerena domaćim majstorima. Ima ukupno četiri spavaće sobe, a zbog visokih plafona čini se da je sve još veće, prostranije i luksuznije. U prizemlju je dnevni boravak, kao i privatni bazen ispod. U donjem dijelu se nalaze dvije spavaće sobe sa izlazom u vrt, dok dvije spavaće sobe na prvom spratu imaju privatne terase. Osim toga, tu je i krovna terasa ispunjena saksijama i garniturom za odmor, s koje se pruža fantastičan pogled i zapravo je dio kuće koji gosti najviše vole.

Prilikom izgradnje sačuvano je svo bujno zelenilo koje je dobilo svoj „okvir“ u vidu ogromnih staklenih vrata. Kroz njih ulazite u baštu i za još dramatičniji vizuelni utisak, možete ih pomjerati. Ravne linije, minimalni detalji i paleta boja koja se vrti oko nekoliko nijansi čine da Casa Aviv izgleda apsolutno neodoljivo. Toliko da već provjeravamo koliko letova ima za Meksiko, jer ovu kuću možete iznajmiti preko Airbnb web stranice.

IZVOR: BURO247.rs

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.