Francuska kuhinja neodvojivo je povezana s kulturom i načinom života ove nacije, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti i pravi raj za kuhare. Nevezano za svoju edukaciju ili socijalnu pozadinu, svaki Francuz može veoma široko govoriti o temama vezanim uz hranu. Kulinarstvo je sastavni element svakodnevnog života Francuza, pa i ne čudi da su upravo oni stvorili umjetnost savoir vivre, u slobodnom prijevodu – lijepe strane života.

ŽELIŠ BITI DIO NAJ GASTRONOMSKOG EVENTA NA SVIJETU?

Projekt Goût de – Good France, koji je uspostavljen na incijativu Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, prožet je sa željom uključivanja svih kategorija restorana na sve strane svijeta, a glavni je cilj uživanje u hrani na francuski način.

Ove godine ljubitelji francuske kuhinje, ali i oni koji žele osjetiti jedinstvenu čar koju donosi sama pomisao na Francusku, imat će priliku uživati u raznim specijalitetima u restoranu BISTRO CHAT NOIR.

BISTRO CHAT NOIR na adresi Hiseta 21, Marijin Dvor Sarajevo, u periodu od 21.- 23.10., predstavit će se sa FULL FRENCH (sa aperativom i dižestivom) i LIGHT FRENCH (bezalkoholni) menijem.

Rezervišite svoje mjesto na jedan od datuma 21.10. – 23.10. od 15:00 i budite dio naj gastronomskog eventa na svijetu!

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.