U ovim vremenima je zapravo teško oduševiti profesionalne putnike, sve one koji trče preko planete u potrazi za najspektakularnijim iskustvima. Oni se mršte na hotele koji pripadaju lancima, konfekcijski dizajn i hladnoću zgrada s 200 soba. Ipak, ni svi boutique hoteli ne prođu te stroge kriterije, samo oni koji su posebni i autentični stižu na listu – obavezno obići. A onda se napokon otvorio hotel Castello di Reschio i oni najprofinjeniji i najrazmaženiji zahtjevi su zadovoljeni u sekundi. Hotel, dvorac i imanje su toliko čarobni da je zaista teško zamislivo pronaći bilo kakvu manu ovom konceptu.


Samo imanje je 1994. godine kupio Antonio Bolza, a nakon 25 godina renoviranje je priveo kraju njegov sin Benedikt koji je diplomirao arhitekturu u Londonu, sa svojom suprugom umjetnicom Nenciom. Oni su projekt započeli renovirajući deset kuća oko dvorca, dok su u njemu deset godina živjeli s djecom.


Posljednje 3 godine su se aktivno bavili renoviranjem zamka koji predstavlja zaista krunu čitavog imanja. Sada je dvorac hotel koji broji 36 soba i apartmana, restoran, spa, bar, biblioteku, bazen i još mnoštvo prostora za okupljanje i uživanje. Okruženo vinogradima, maslinicima i šumom, imanje Reschio nalazi se na predivnom komadu zemlje između Umbrije i Toskane i predstavlja svijet za sebe, gdje se gosti mogu baviti aktivnostima kao što su vinogradarstvo, jahanje, lov i ribolov.


Interijer zaista ostavlja bez daha zbog svoje elegancije i sofisticiranosti, moderni komadi namještaja uklopljeni su s vintage predmetima i zajedno stvaraju sliku novog luksuza koji je vrlo diskretan. Sve je vrlo profinjeno, ali istovremeno i uređeno nepretenciozno i neopterećujuće. Kako je Benedikt osmislio većinu komada namještaja za ovaj projekt, on je pokrenuo i malu dizajn tvrtku BB for Reschio koja nudi mogućnost naručivanja svog namještaja i rasvjete koji se nalazi u hotelu.

Palm Court Bar je staklenik s nevjerojatno visokim plafonom gdje je smješteno raskošno raslinje ne toliko uobičajeno za Umbriju kao što su visoke palme. Pored toga postoje još dva restorana Alle Scuderie gdje se poslužuje jednostavna hrana i Al Castello koji je fokusiran na tradicionalne talijanske recepte, a restoran je tako pozicioniran da pruža pogled na imanje kao na dlanu. Koncept je baziran na farm to table principu i rijetke namirnice koje ne proizvode na licu mjesta nabavljaju od provjerenih lokalnih dobavljača. Pored toga tu je i činjenica da se na tom mjestu proizvodi nekoliko etiketa odličnih crnih i roze vina. Naravno, kako bi zadovoljili sve ukuse također je u ponudi i vrlo bogata vinska karta za koju je zadužen hotelski somelijer, ako požele gosti s njim mogu isprobati vina u Enoteci hotelskoj prodavnici iz koje se nikako ne izlazi praznih ruku.


Na mjestu nekadašnjeg vinskog podruma nalazi se spa centar gdje dominira veliki bazen napunjen slanom vodom kojeg okružuju kameni zidovi. Tu su još hamam, sauna, kao i sobe za tretmane. A sve usluge razvijene su u parterstvu s medicinskim osobljem.


Pored toga, u dvorištu postoji otvoreni bazen koji je dizajniran tako da voda tek dodiruje rub i praktično izgleda kao da je to prirodno jezerce okruženo uredno podšišanim travnjakom. Uz dva mala drvena dijela s ležaljakama za sunčanje. Ako se želite počastiti nečim zbilja posebnim, provjerite raspoloživost i uživajte do maksimuma!

IZVOR:Buro247.hr

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.