Donosimo genijalan trik kako uštedjeti novac prilikom kupovine avionskih karata

Jeste li spremni kliknuti “rezerviši” na letu za svoje omiljeno odredište? Pa, prije nego što to učinite, možda biste trebali razmisliti o svojoj strategiji kupovine avionskih karata. Konrad Waliszewski, izvršni direktor TripScout -a – aplikacije za planiranje putovanja koja pomaže putnicima da organiziraju svoje putovanje na temelju datuma, proračuna i interesa – kaže da je suprotno popularnim mitovima o putovanjima statistički dokazano da nema idealnog vremena za veliku uštedu na letovima. Zapravo zračni prijevoznici stalno mijenjaju cijene kako bi se međusobno takmičili, pa su vam šanse da postignete popust za karte iste i ako tražite let u utorak u 23 sata ili petak u podne.

Ipak, postoji jedan sjajan trik koji možete upotrijebiti za putovanje svijetom bez puno muke: radite unazad.

Evo kako metoda funkcioniše: Waliszewski predlaže da umjesto da tražite letove na temelju odredišta pokušajte to raditi na osnovu vaše trenutne lokacije. “Počnite tako što ćete pogledati Google letove, smisliti najjeftinija mjesta za posjetiti na temelju vašeg grada, a zatim vidjeti koji su datumi dostupni”, objašnjava.

To znači da ako živite u Sarajevu, na primjer, i želite se natopiti sunčevim zrakama u nekim toplijim krajevima tokom zime, najbolje je potražiti letove iz vašeg grada i odlaze na BILO KOJU topliju destinaciju, zadržavajući fleksibilnost na datumima. Loša strana ove metode? Možda nećete stići na tačno mjesto na vašoj bucket listi.

Prednosti: Uštedjet ćete novac i posjetiti nova mjesta koja inače ne biste posjetili. Ovako možete uštedjeti 80% i više.

Još jedan koristan hack: Alternativno hakiranje ruta, što je posebno korisno kada putujete na dalje destinacije.  Ako želite ići iz jedne zemlje u drugu, nemojte samo gledati koliko je vaš let ravno do tog odredišta – što većina ljudi radi. Ako primjerice želite otići iz Zagreba u New York, to vjerovatno nije najjeftiniji let. Međutim, možete koristiti Google letove ili Skyscanner i pronaći sve letove iz Zagreba do određene destinacije s koje se možete ukrcati za New York. Ovako ćete možda morati promijeniti zračne prijevoznike, što znači da morate da osigurate da imate dovoljno vremena za ukrcavanje a možete uštedjeti otprilike 50% na cijelom putovanju.

IZVOR: soeursmagazine.com

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.