Jedna od najpoznatijih influenserica, Dunja Jovanić, na društvenim mrežama poznatija kao “Imfashionbabe” boravila je u Sarajevu, te bila gošća na Samit BizUp programu koji je održan u sarajevskoj Vijećnici. Imali smo priliku upoznati i razgovarati sa Dunjom, te uvjeriti se da ukoliko nešto dovoljno želimo, vjerujemo i radimo na tome, rezultati neće izostati. 

Sa Dunjom smo razgovarali o izazovima sa kojima se suočavaju žene na liderskim pozicijama, postignućima u karijeri, ali i o samom gostoprimstvu naših građana i boravku u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

Nedavno ste boravili u Sarajevu na održanom Samitu BizUp programa, u organizaciji Fondacije 787 uz podršku Britanske ambasade u BiH i UN Women BiH. Da li je to bio prvi put Vaše posjete glavnom gradu BiH? Kakve uspomene ste ponijeli sa sobom u Srbiju? 

Tata me je pre nekoliko dana podsetio da sam zapravo bila u Sarajevu kao dosta mlađa, jer smo često zimovali na Jahorini, koja je u blizini. Uspomene koje sam ponela sa sobom u Srbiju su uspomene na divne ljude i divnu energiju koja me je dočekala u Sarajevu i iskreno jedva čekam da opet posetim Sarajevo, kao i BiH.

Šta biste izdvojili kao najveći izazov za žene na liderskim pozicijama i kako se Vi nosite sa preprekama na putu?

Nažalost, najveći izazov za žene na liderskim pozicijama jeste to što su žene (smeh).  Ono što ja mogu da kažem iz svog iskustva, jeste da mi je najveća prepreka bila to što izgledam kao da sam dosta mlađa i zato je ljudima u poslu trebalo mnogo više vremena da mi veruju i da shvate koliko sam ozbiljna u svakom segmentu posla kojim se bavim. Smatram da su žene ekstra odgovorne, da daju svoj poslednji atom energije i srećna sam što mogu da kažem da moj tim čine baš žene.

S obzirom na to da ste vrlo uspješni u svemu što radite, imate li neostvarenih želja u Vašoj karijeri? 

Ne bih rekla da imam neostvarenih želja, rekla bih da imam pred sobom mnogo ciljeva, ali prema njima uopšte ne žurim, jer smatram da se prave stvari dešavaju u pravo vreme. Kao primer možemo uzeti i moj brend koji je trebalo da ugleda svetlost dana još 2019. godine, međutim tada nije bilo suđeno. Dve godine kasnije se promenila ideja o brendu, promenili su se proizvodi i definitivno mislim da je to jedna od najboljih stvari koje su mi se desile. 

Ko je na Vas imao najviše uticaja da postanete osobom kakvom ste danas? 

Teško detinjstvo i teške životne situacije su učinile da budem ona osoba koja sam danas i zaista ne bih menjala ništa u svojoj prošlosti, jer onda ne bih bila Dunja koja sam danas. Trebalo mi je mnogo godina da mogu da kažem da sam ponosna na svoj put i na to ko sam danas.

Na koje svoje postignuće ste najponosniji?

Najviše sam ponosna na to što sam iz hobija napravila posao koji volim najviše na svetu.

Vrlo ste fizički aktivni, gdje punite svoje baterije? 

Trudim se da nekoliko puta godišnje punim svoje baterije tako što se u potpunosti isključim sa društvenih mreža i odem na pravi odmor. Mislim da je to potrebno svim ljudima bez obzira na to da li su javne ličnosti, bez obzira na profesiju i da li su na društvenim mrežama. Vreme je takvo da se teško mentalno isključujemo iz svega što je oko nas, tako da mislim da je za mentalnu higijenu to neophodno.

Otkrijte nam neku beauty tajnu?

Sve ono što je dobro volim da podelim sa svojim pratiocima, tako da sve moje beauty tajne već znate. 

Da možete šta biste rekli 10 godina mlađoj sebi?

Deset godina mlađoj sebi bih rekla da nema potrebe za brigu i za strah i da će sve biti okej, jer se prave stvari dešavaju u pravo vreme.

Kojom životnom filozofijom se vodite?

Sigurno ste primetili da volim da koristim frazu “prave stvari se dešavaju u pravo vreme”, tako da bismo mogli da kažemo da je to životna filozofija kojom se uvek vodim.

Koje mjesto u Sarajevu na Vas je ostavilo najveći utisak? Koje biste rado preporučili za posjetiti?

Na putovanjima najveći utisak na mene uglavnom ne ostavlja mesto, već energiju koju sam osetila. Sarajevo je grad koji širi vidike, priča mnoge priče uz neodoljive mirise kafe koji se mešaju sa mirisom sete. Sarajevo je grad velikog srca kome jedva čekam da se vratim. 

Razgovarala: Adna Tatarević

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.