U centru Europe, na jednom od najljepših poluotoka na kontinentu, Istri, na samoj granici Slovenije i Italije, u Savudriji s pogledom na Piran i Portorož, uskoro će niknuti Petram Resort & Residences luksuzni privatni kompleks koji će biti završen u junu 2022. godine.


Zašto Petram? Što povezuje sjeverozapadnu Istru i rajski užitak življenja? Je li to njezin poznat kamen (lat. petra, tal. pietra), korišten i za izgradnju bajkovite Venecije? Je li to Savudrijsko ribarsko naslijeđe, koje je na stolove uvijek nudilo vrhunske delicije ovoga podneblja? Je li to svjetionik arhitekta Pietra Nobila, prvi na Jadranu, koji je ribare i trgovce koji su dolazili brodovima upozoravao na prekrasnu regiju koja se nalazi pred njima? Jedan je drugi Pietro – Petar, Sveti Petar, u kršćanskoj vjeri bio ribar, te ga najčešće susrećemo na velikim zlatnim vratima dok u ruci drži ključeve od kraljevstva nebeskog.

Sve je ovo povezano upravo ono što će ovom rezidencijalno-turističkom projektu dati pravo da ponese ime Petram. Ova bajkovita lokacija donosi prekrasnu tradiciju, a ujedno i rajski, hedonistički sadržaj – uz vrhunske materijale, dizajn, vizure i usluge.

Na izdvojenoj lokaciji okruženoj morem, a u blizini svih urbanih, ruralnih i turističkih sadržaja sjeverozapadne Istre, Petram Resort & Residences nudi 252 vrhunske nekretnine za odmor ili stanovanje. Petram Resort & Residences potpuno je integriran resort s posebnim životnim stilom – kojega kupujete zajedno s kupnjom nekretnine. Resortom upravlja iskusan konzorcij partnera kroz svoj novi luksuzni brand Petram, a koji nudi različite nekretnine, prilike za investicije i luksuzan odmor za sve vlasnike i njihove obitelji i prijatelje.

Novi materijali, svjež dizajn ispred trendova, održiva gradnja, mirisna mediteranska hortikultura i otvoreni pogledi u kombinaciji s inovativnim konceptom održavanja i upravljanja nekretninama čine Petram prvim resortom za stanovanje i odmor takve vrste u Hrvatskoj i regiji.


“Osim što smo predani korištenju vrhunskih lokalnih materijala koji su u skladu s podnebljem, a iz njega i potječu, pažnju smo obratili i na hortikulturno uređenje koje je autohtono, bujno i puno boja. Ova idealna kombinacija poštivanja mediteranske gradnje i hortikulture, dok istodobno ostavljamo dovoljno otvorenog pogleda na more i okoliš koji nas okružuje, odražava i našu posvećenost održivoj gradnji. Čitav je kompleks energetskog razreda A+, uz kvalitetnu toplinsku izolaciju i korištenje obnovljivih izvora energije. Sustav za grijanje i hlađenje i pripremu tople vode izveden je s dizalicama koje koriste energiju iz obnovljivih izvora i tako značajno povećavaju uštedu energije i smanjuju štetni utjecaj na okoliš, posebice zrak i vodu. Dodatno, pazimo na razvrstavanje i odvojeno prikupljanje otpada te koristimo rekuperaciju, odnosno energiju otpadnog zraka. Prozori i vrata branda Schuco izvedeni su kao ALU okviri s prekinutim toplinskom mostom, ostakljenje je dvoslojnim IZO staklom koje je uz to i niskoenergetsko te ima termo-refleksni premaz. Ovo omogućava da rezidencije imaju velike staklene površine otvorenih pogleda a bez da utječe na povećanu potrošnju energije.” – kazali su nam iz Petram Resort&Residences

Budući vlasnici će moći birati između 252 luksuzne nekretnine. Moći će odlučiti o tipu nekretnine, bilo to vila, apartman ili stan. Resort ima ukupno 55 turističkih vila od kojih 12 s vlastitim infinity krovnim bazenima, te još 43 prekrasne moderne vile savršeno uklopljene u mediteransko podneblje u kojem se nalaze. Visoki standardi gradnje omogućavaju uronjenost u prekrasan okoliš koji vas okružuje, a s druge strane idealnu privatnost, luksuz i mir namijenjen samo vama i vašim najdražima. Osigurana je i neometana i prioritetna dostupnost svih ostalih sadržaja u Petram Resort & Residences. Kao kupac vile sami birate jedan od tri tipa uređenja, onaj koji najviše odgovara vašem senzibilitetu.

Osim vila tu je ukupno 18 stanova koji se nalaze u višestambenim zgradama te 179 turističkih apartmana koji se nalaze u glavnoj zgradi (apart-hotelu), u rasponu od studio do trosobnih apartmana. Stanovi i apartmani su moderni, otvorenih vizura i pogleda s pravom dozom luksuza i privatnosti koji će omogućiti nesmetano uživanje u svim prigodama. Visoki standardi gradnje osiguravaju maksimalnu privatnost i neometan odmor, čak i kad imate malo glasnije goste. Također ćete moći odabrati i paket održavanja, kažu arhitektice Maja Bručić i Eva Cotman iz LAD 1 studio.


Budućim vlasnicima su na raspolaganju brojne usluge, a za sve se brine concierge service. Preuzimanje paketa. Rezervacije restorana. Ulaznice za događanja. Vožnja na plažu. Kupnja svježe ribe. Sve navedeno će biti na raspolaganju 24 sata.


Od dodatnih sadržaja moramo izdvojiti krovni bazen koji je drugi najduži na svijetu i ima duljinu 105 metara. Tu je i krovni fine dining restoran koji će oduševiti luksuznim, ali istodobno nenametljivim i ugodnim uređenjem, neponovljivim koktelima s pogledom i fantastičnom hranom. Vrtni bazen upotpunjuje suvremeni talijanski restoran s jedne strane i steak-house s club-sendvičima na drugoj strani. Spomenut ćemo još i vanjski bazen i park za djecu, kao i bazene sa sadržajem namijenjenim djeci.


Iza projekta stoje istarska tvrtka Čista voda projekt d.o.o., a projekt Petram resort&residences provodi u suradnji s poznatim investitorima MK Group i Aleksandar Group, koji zasebno imaju bogato i uspješno iskustvo u investiranju i upravljanju projektima iz oblasti turizma, kao i u izgradnji vrhunskih stambenih i poslovnih građevina. Kompanija MK Group je jedna od vodećih holding kompanija iz oblasti agrara, turizma i bankarstva u Jugoistočnoj Europi. Kompanija Aleksandar Group u svojih je više od 25 godina poslovanja na tržištu Srbije izgradila više stotina tisuća m² stambenog i poslovnog prostora, te izgradila reputaciju pouzdanog, sigurnog i traženog partnera na području građevinskog inženjeringa i investicija. Projektiranje – nadzor i vođenje projekta radi tvrtka LAD 1 studio, dok je Lotus Grupa kao brand od te tvrtke poznata po svojoj modernoj viziji, inovativnim, hrabrim i besprijekorno izvedenim arhitektonskim rješenjima.

IZVOR: BURO247.hr

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *