Jeste li znali priče iza Hôtel de Crillon u Parizu? Ovaj legendarni luksuzni hotel u Parizu, koji datira iz 18. stoljeća, prepun je priča! Ovo su neki od njih!

Hôtel de Crillon se obnavlja! Otkrijte jednu od najluksuznijih palača u gradu na poznatom Place de la Concorde. Mjesto kojem ne nedostaje priča za ispričati! Izgrađeno u 18. stoljeću da simbolizira moć kralja Luja XV, mjesto je postalo kuća vojvode de Crillona po čijem se hotelu još uvijek zove. Njegova struktura i arhitektura su vrlo sofisticirani i dopuštaju da se pročelje Crillona uvrsti na popis historijskog spomenika. Inače, od 2017. možete ga otkriti u novom svjetlu.

Nakon četiri godine renoviranja prema režiji umjetničke direktorice Aline Asmar D’Amman, hotel de Crillon otvara se kako bi dočekao luksuznu i modernu obnovu, ne ostavljajući povijest iza sebe, naprotiv. U Hotelu de Crillon nalaze se restaurirani predmeti iz 18. stoljeća. Dakle, bez daljnjega, evo pet historijskih priča o Hôtel de Crillon!

Dodir Karla Lagerfelda u Crillonu
Zbog svoje arhitektonske obnove Hôtel de Crillon pozvao je jednog od poznatih ljubavnika 18. stoljeća: Karla Lagerfelda. Dizajner je sarađivao na renoviranju dva velika apartmana u hôtel de Crillon. Na primjer, došao mu je na ideju da iskoristi drevne fontane iz Versailleskog vrta i pretvori ih u mramorne umivaonike za kupaonice ova dva apartmana u hôtel de Crillon. Pravi francuski šik!

Čarobna polica za knjige!
Ako je Karl Lagerfeld poznat po svojoj ljubavi prema modi, potaknula ga je još jedna strast: knjige! Tada je bilo normalno postaviti velike police za knjige prilikom renoviranja velikih apartmana Crillona. A jedna od njih je magija! Pritiskom na gumb, knjige nestaju i ostavljaju put do ormara! Koliko je to čarobno?

Poklon za Marie-Antoinette
Možemo reći da u hôtel de Crillon još uvijek vlada duh Marie-Antoinette! U apartmanu nazvanom po njoj sve je kreirano kao referenca na njezinu modernost i ženstvenost. Zapravo, kroz oko, soba može vizualno komunicirati s kupaonicom i obrnuto. Prilično originalno, zar ne?

Kad Marie-Antoinette igra moderno
Rock Marie-Antoinette? Da, može biti! Još uvijek u apartmanu nazvanom po njoj, portret Pascala Danguina i Lauren Collin koji predstavlja kraljicu, ali rock modu i nacrtan crno-bijelo. Ova slika temelji se na modernoj korici poznatog portreta koji je naslikala slavna Elisabeth Vigée Lebrun. Umjetničko djelo koje je prvo zabranjeno zbog oslikanog dekoltea Marie-Antoinette, ali se sada vratilo na svoje mjesto.

Hotel svjetske veličine
Tu je i Salon des Aigles da se stvara svjetska povijest! Upravo je u ovoj prostoriji potpisan Mirovni ugovor i okončan rat, koji je doveo do stvaranja Ujedinjenih naroda 1945. hôtel de Crillon uistinu je dio francuske, ali i svjetske povijesti.

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.