Na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici od 21. do 24. februara ove godine, u organizaciji Sarajevskog skijaškog kluba “Sarajevo” (SSK), održat će se međunarodno skijaško takmičenje u alpskim disciplinama, FIS kup “Djeca za mir u svijetu”.

FIS Kup „Djeca za mir u svijetu” je jedno od 11 takmičenja za djecu u alpskom skijanju u svijetu, pod pokroviteljstvom Međunarodne skijaške federacije (FIS). U organizaciji Sarajevskog skijaškog kluba – SSK, Sarajevo je domaćin ovog takmičenja već 23 godine zaredom. Prethodnih godina, na takmičenju su učestovali predstavnici više zemalja iz regije i svijeta (Argentina, Australija, Bugarska, Rumunija, Turska, Makedonija, Moldavija, Novi Zeland, Slovenija, Slovačka, Italija, Hrvatska, Azerbaiđan, Japan, Srbija, Estonija, Crna Gora, Grčka, Cypar itd…).

Takmičenje će se odvija u tri discipline: slalom ,veleslalom i Super G, za djecu uzrasta od 12 do 16 godina.

SSK Sarajevo

Sarajevski skijaški klub „Sarajevo” je najstariji skijaški klub u BiH, osnovan 1928. godine. Za doprinos razvoju i unaprijeđenju skijaškog sporta, te za izvanredne zasluge prilikom organizacije XIV Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, SSK „Sarajevo” je 1987. godine nagrađen Šestoaprilskom nagradom grada Sarajeva.

Danas SSK „Sarajevo” broji preko 100 članova, a klub broji i preko 20 veterana, aktivnih takmičara u veteranskim kategorijama.

Aktivnosti kluba:

  • SSK Ski škola
  • Takmičenje u državnom prvenstvu
  • Organizacija Kup Veterana 
  • Organizacija FIS Kup takmičenja „Djeca za mir u svijetu”
  • Putovanja na glečere i sportske kampove
  • Međunarodna takmičenja

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *