Svi se ponekad nađemo u začaranom krugu dosadne svakodnevnice. 
Kuća, posao, Netflix, spavanje. Kuća, posao, skrolanje društvenim mrežama, spavanje. 
U takvu kolotečinu sam upala i ja, i već mjesecima ništa pametno nisam uradila kako bih barem na sekundu u svoj život unijela nešto novo. 

Skrolajući standardno po Instagramu, po ko zna koji put sam naišla na post o vikendu u čarobnoj Budimpešti. S obzirom da sam upravo Budimpeštu uvijek vezala za neke posebne događaje koji su mi se dešavali u životu, Budimpeštu kao grad sam prekrižila sa svoje bucket liste i odložila kao zadnju destinaciju koju želim sada posjetiti. Jednostavno Budimpešta mi se u ovom trenutku nije uklapala u zamisao koju sam imala pri samoj pomisli da pobjegnem negdje za vikend. Jednostavno – zadavala mi je posebnu glavobolju.

Međutim, kako i inače u životu sve biva, od čega god da bježiš, to te stigne kad tad. I tako sam i ja odlučila, da je ovaj vikend idealan da spakujem kofere, ostavim netflix i skrolanje po instragramu na dva dana i krenem u istraživanje “kakav ja to problem imam” sa ovim gradom.

Dolazak u Budapest

Na rijeci Dunav smjestila se Budimpešta, nastala spajanjem Budima i Pešte. Svojim toplim proljetnim vremenom poželjela je prvu dobrodošlicu.

O Budimpešti sam i ranije slušala kako je najljepši grad na svijetu, gdje sam uredno kolutala očima, jer se nisam slagala sa tom konstatacijom, ali da ima nešto čarobno i posebno u njoj, sad mogu potvrditi sa jednim velikim DA.

Budimpešta mi je od zadavanja velike glavobolje na kraju pružila veliku suprotnost – odmor koji mi je trebao i bijeg od stvarnosti koji ponekad nema cijenu.
Što sam više provodila vremena u ovome gradu, sve više me je jedino kopkalo to što sam ovaj grad osudila i bacila negdje na kraj svojih želja bez posebnih razloga. Otkucavanjem posljednjih sati ovog ludog vikenda, jedina želja mi je bila da se vratim ponovo, da ponovo ispočetka napravim krug nestvarnom Vaci ulicom, još jednom uživam u nestvarnim prizorima svjetlucavog parlamenta i jednostavno budem zahvalna što sam konačno prevalila i samoj sebi dokazala da ne osuđujem bez da prvo sama vidim i osjetim.

S obzirom da nisam nikakav travel blogger, i da ne bih znala prenijeti neke historijske činjenice o svemu što sam vidjela u Budimpešti, odlučila sam kroz fotografije prenijeti mali djelić nestvarnih građevina i ulica koje nudi sama Budimpešta, jer ipak kako kažu – slika govori više od hiljadu riječi. 

Kardio trening za jedan dan, itekako odrađen

A gdje vi bježite ovaj vikend? Ne mora biti neka luda daleka destinacija, dovoljno je da konačno uradite ili odete tamo gdje ste uporno bez nekog posebnog razloga veliki X stavljali.

Pripremila: Adna Tatarević

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.