Dobro krojen sako nam je osnova svake jesenske kombinacije i tako je već sezonama. Bilo da je oversized, strogo krojen, s naglašenim ramenima, dekonstruiran – u ormaru nam služi kao idealna nadopuna omiljenih traperica i majice i moramo vam priznati da ga češće biramo od balonera ili kožnate jakne. Trend odijela je sakoe pogurao na tron odjevnih komada koje žene nose u kompletu ili raspareno. Ta pomama za odijelima je rezultirala velikom ponudom sakoa koje sada doslovno možete pronaći u svakoj mogućoj boji, kroju i od svakog materijala koji zamislite.

Ove sezone nema pravila i ne vlada samo jedan trend. Oversized modeli su dominirali kao vodeća smjernica u proteklih nekoliko sezona, ali ova jesen nam donosi baš raskošne opcije i nećete pogriješiti za koju god se odlučite. Dominanti materijali su vuna i tvid, a dolaze u svim bojama te su male šanse da u ponudi nećete pronaći svoju omiljenu. Trava zelena i jarko ružičasta dominiraju što smo mogli vidjeti iz dizajnerskih kolekcija, a prate ih standardne boje duhana, crna i naravno karirani uzorak u svim mogućim varijantama.

Dugi strogo krojeni sakoi po uzoru na kuću Balenciaga su također “isplivali” kao jedan od vodećih trendova. Nosite ih kao haljinu uz vojničke čizme jer će tako najbolje funkcionirati i znat ćete da ste izvukli najbolje od ovog kroja.

U nastavku vam donosimo mini shopping listu sa sakoima iz novih kolekcija.

IZVOR: Buro247.hr

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *